Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Hooop!
GrannaHooop!...
2006
tactiek
gezellige sfeer
strategie
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
E-I-D
eenvoudig
25,00 EUR 
Itali 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Hop hop, jump: kikkers springen van blad tot blad. Wie kan als eerste de thuisbasis van de andere speler bereiken met zijn kikkers? Maar pas op, na elke sprong verdwijnt een brug!

Uitgebreid:

Spelers proberen om hun drie kikkers naar de thuisbasis van de andere speler te brengen. Ze springen van blad naar blad, maar jammer genoeg verdwijnen de bruggen op het spelbord. Wie kan als eerste speler zijn 3 kikkers verhuizen naar de overkant? De opstelling van het spel is verschillend naargelang het aantal spelers. De bruggen worden geplaatst zodat alle waterlelieblaadjes met elkaar verbonden worden. Een speler aan de beurt kan kiezen tussen volgende acties: - een kikker van blad naar blad doen springen - een brug plaatsen. Een kikker kan pas springen wanneer er een brug tussen twee bladeren ligt. Wanneer een kikker van blad naar blad gesprongen is, wordt de bijhorende brug verwijderd en kan een volgende kikker er niet meer over springen. Wanneer een kikker op een blad springt waar al een andere kikker staat, dan moet deze tweede kikker ook een blad vooruitspringen. Zo kan er een kettingreactie voorkomen. Een kikker die springt op een blad waar geen extra brug meer is, kan de volgende kikker niet 'verderduwen' en daarom is zo'n sprong ook verboden. Er moet dus op voorhand goed gekeken worden wat kan en niet kan. Een speler kan er ook voor kiezen om niet te springen en wel een brug te leggen in de plaats, zodat hij bij een volgende ronde weer verder kan. Elke speler bezit 4 actiekaarten. Daarmee kan een speler een extra 'jump' doen, met de parachute een extra sprong maken over water (zonder brug), een extra brug leggen op een plaats waar al een brug ligt, of een brug weghalen. De speler die als eerste alle kikkers aan de overkant krijgt, is de winnaar van het spel. Dit spel is een eerste aanzet om tactisch te spelen. Leuk voor kinderen vanaf 6 jaar. Ook het spelmateriaal is aantrekkelijk en sluit goed aan bij het thema van het spel!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15