Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Findevier
Steffen SpieleFindevier

...

Zeimet Jacques
...
deductie
educatief
2
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
D
...
19,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle dieren uit het woud komen 's avonds bijeen. De helft van de dieren is te zien, de anderen verstoppen zich. Wie kan alle leden van n familie vinden?

Uitgebreid:

De dierschijven tonen 5 verschillende dierfamilies: vossen, hazen, uilen, egels en everzwijnen. Er zijn 10 schijven, aan beiden zijden bedrukt met een dier. Van elke diersoort zijn 4 dieren. De 10 schijven zijn gemaakt uit hout en stevig. De afbeeldingen van de dieren zijn duidelijke silhouetten die per soort in een andere kleur afgebeeld staan. Ze worden in een kring gelegd. Naast de kring wordt de stapel kaarten (ook van stevige kwaliteit) verdekt gelegd. De bovenste kaart wordt open in het midden van de kring gelegd. De speler die eerst aan de beurt is, draait een schijf om. Is het dier van de dierenfamilie die we zoeken? Dan mag hij nog een keer. Is het een ander dier, dan is de volgende speler aan de beurt. Wie alle vier de dieren heeft gevonden, krijgt als beloning de kaart met het dier erop. Indien een bosgeestkaart wordt omgedraaid, mag de speler kiezen welk dier wordt gezocht. Spelers met een goed geheugen, hebben veel kans dit spel te winnen. Het systeem is eenvoudig, maar spreekt wel aan. In het spelregelboekje wordt ook een moeilijker variant aangebracht.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15