Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Castello del Drago
BeleducCastello del Drago

Vertaling beschikbaar.

Schyns Barbara
2006
coöperatief
dobbelsteen
educatief
2
4
vanaf 5 ŕ 8j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
25,00 EUR 
België (hier en daar) 
 
Onderscheiding in 2006, België, Speelgoed van het Jaar   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De spelers zijn ridders, die samen hun burcht moeten beschermen tegen de oprukkende draken. De dobbelsteen bepaald of een ridder de burcht verdedigt of een draak de burcht belegert.

Uitgebreid:

De spelers zijn in dit spel de ridders die hun burcht willen beschermen. Zes draken proberen de burcht binnen te dringen. Als de ridders goed samenwerken, kunnen ze er in slagen om de draken te verslaan door middel van een grote houten bal. Castello Del Drage is een mooi vormgegeven spel dat uitnodigt tot spelen. De speelstukken vormen de kantelen van een echt kasteel waarover de ridders lopen om de draken in ‘de gaten’ te houden. Telkens wanneer er 2 ridders van dezelfde kleur op eenzelfde kanteel terecht komt, worden ze een ‘geheel’ (beide ridderfiguurtjes worden samengebracht) dat de houten bal wat hoger op de ‘Koninklijke Glijbaan’ duwt. Als de spelers er in slagen om 6 ridderparen op de ‘Koninklijke Glijbaan’ te plaatsen, alvorens alle draken (6) op een rij staan, kunnen ze de ‘grote houten bal’ er af duwen waardoor alle draken ‘bedolven’ worden. In dat geval winnen alle spelers het van de draken. Castello Del Drago bekoord zowel door vormgeving als eenvoud. Een prachtig coöperatief spel dat meermaals op tafel zal komen. Het werd dan ook meer dan terecht genomineerd voor ‘Speelgoed van het jaar’ in 2006!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15