Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Busy Bee
BeleducBusy Bee...
2010
educatief
geheugen
tactiek
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-I
heel simpel
25,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Het is een drukte van jewelste in de bijenkorf. Steeds meer bijen komen aangevlogen. Af en toe vliegt er ook een bijtje weg. Wie weet goed welke kleur bij in de bijenkorf zit en waar nog een plaatsje vrij is?

Uitgebreid:

Een stevig houten spel waarbij bijen in verschillende kleuren in een bijenkast geschoven worden. De spelers moeten goed onthouden waar er nog niet veel bijen zitten. Ook moeten ze weten welke kleur bijen in een schuifje zitten. Wie een bijtje uit de kast duwt, moet deze op zijn verzamelkaart leggen. Wie zijn kaart helemaal vol heeft of geen vrij plaatsje voor een bij in een bepaalde kleur meer heeft, is uitgespeeld. De speler die als laatste overblijft, is de winnaar. Bij een variatie op de spelregels moeten de spelers juist de kleuren die op de verzamelkaart staan, verzamelen. Het is een eenvoudig systeem die kinderen toch aan het denken zet. Spelers moeten goed geconcentreerd blijven en goed onthouden welke bijtjes in welke 'schuif' zitten.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15