Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Taxi Wildlife
HabaTaxi Wildlife

Vertaling beschikbaar.

Racky Florian
2014
vaardigheid
kaart
combinatie
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-ES
eenvoudig
18,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Iedereen wil de titel van taxikoning veroveren. Daarvoor proberen de spelers al voelend heel veel dieren te verzamelen en met routekaarten een zo lang mogelijk traject uit te leggen.

Uitgebreid:

Bij dit spannende voelspel proberen de spelers dieren te zoeken waarvan het symbool op n van de uitgestalde routekaarten te zien is. De spelers vechten steeds een duel uit per twee. Wie aan de beurt is, wordt afgebeeld op de duelkaarten. Deze spelers nemen elk een zakje met daarin enkele houten dieren. Ze kijken goed op de 3 zichtbare kaarten en beslissen welk dier ze, zonder te kijken, willen zoeken. Wie als eerste een dier gevonden denkt te hebben, legt de zoektocht stil en toont het dier. Is het juist, dan krijgt hij in ruil een routekaart. Met deze kaarten kan hij zijn eigen weg verlengen. Na vier rondes wordt gekeken wie de langste weg kon maken. Dit spel is uitdagend. Er moet niet enkel naar juiste dieren gezocht worden, maar ook gekeken worden welke wegen spelers kunnen aanleggen. Niet alle kaarten kunnen overal gecombineerd worden. Het materiaal is handig in gebruik, de dieren in de zakjes zijn makkelijk herkenbaar.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15