Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Waar is Leo?
HabaWaar is Leo?

Vertaling beschikbaar.

Schacht Michael
2010
educatief
deductie
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-I
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Theo de hond gaat op zoek naar Leo de leeuw. De andere dieren geven hem aanwijzingen. Theo volgt de aanwijzigingen, maar kan hij Leo vinden?

Uitgebreid:

'Waar is Leo' is een spel waarbij kinderen logisch moeten nadenken en gericht leren kijken. Theo de hond gaat op zoek naar Leo, de ontsnapte leeuw. Het spel bestaat uit 28 plaatskaarten die in een cirkel op de tafel worden gelegd. 4 kaarten worden eruitgehaald en verdekt op een stapeltje gelegd. 1 kaart uit de cirkel wordt verdekt in de kring gelegd, de andere kaarten zijn zichtbaar. Op elke plaatskaart staat een dier afgebeeld met een tekstballon. In de tekstballon staat een voorwerp. Dat voorwerp vind je ook terug als achtergrond op een andere kaart. Bij het begin van het spel wordt Theo bij de verdekte kaart in de cirkel gelegd. Elke speler krijgt een bot. Bij de start wordt de kaart zichtbaar gemaakt en gaan de spelers op zoek. In de tekstballon op die kaart staat een voorwerp: bv. een boot. Dan gaan alle spelers op zoek naar diezelfde boot die afgebeeld staat op de achtergrond van n van de andere kaarten. Hebben ze die gevonden, dan kijken ze welk voorwerp afgebeeld staat in de tekstballon van deze kaart en gaan ze opnieuw op zoek. De zoektocht gaat verder tot n van de voorwerpen niet terug te vinden is. De spelers leggen dan om het snelst hun botje in de tekstballon waar dat voorwerp is afgebeeld. Samen controleren de spelers of de oplossing juist is. De speler die het botje op de kaart heeft gelegd, krijgt als beloning een voederbakje. Daarna wordt een willekeurige kaart uit de cirkel verdekt onderaan de stapel gelegd en wordt de bovenste kaart van de stapel verdekt in de kring gelegd. De volgende ronde kan beginnen! Wie als eerste 4 eetbakjes voor zich liggen heeft, is de winnaar.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15