Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Charlie Quak
PiatnikCharlie Quak

Vertaling beschikbaar.

Spence Brian & Donner Garrett & Steer Michael
2004
dobbelsteen
kaart
verzamelen
2
4
vanaf 5 8j
15'
D
heel simpel
12,00 EUR 
Oostenrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een reactiespel waarbij het aantal kikkers vergeleken worden met het aantal vliegen op de dobbelsteen. Wie telt juist en kan snel de kikker in de juiste kleur vastnemen?

Uitgebreid:

Elke speler krijgt 4 kaarten en legt deze open voor zich neer. Op deze kaarten staan 1, 2 of 3 kikkers. Elke kaart is rood, geel groen of blauw. In het midden van de tafel worden een gele, groene, rode en blauwe kikker gezet. Daarna wordt er gedobbeld. Op de dobbelsteen staan 1, 2 of 3 vliegen. Toont de dobbelsteen bv. 3 vliegen, dan bekijken de spelers welke kaarten ze voor zich liggen hebben. Hebben ze bv. een rode kaart met daarop 3 rode kikkers, dan proberen ze zo snel mogelijk de orde kikker te grijpen. Hebben ze een kaart met n groene en nog een kaart met 2 groene kikkers, dan is de som ook 3 en proberen ze de groene kikker te grijpen. De kikker wordt geplaatst op de kaarten die de speler nodig heeft. Daarna wordt gekeken of dit juist was. Is dit zo, dan mogen ze de kaarten bijhouden en aan de kant leggen. Wie op het einde de meeste kaarten heeft, is de winnaar van het spel. Een reactiespel waarbij kleuters moeten tellen tot 3. De plastic kikkers spreken aan en wie hard duwt kan ze doen piepen. Een motiverend spelletje.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15