Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kabaleo
GigamicKabaleo

Vertaling beschikbaar.

Renaud Jean Luc
2010
tactiek
strategie
bluf
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E-I
eenvoudig
24,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Elke speler heeft een geheime kleur. Wie kan zijn kleur het meest op de tafel laten voorkomen? Dit kan alleen door tactisch te spelen en je kleur ongemerkt de overheerser te laten worden.

Uitgebreid:

Een strategisch spel waarbij je zoveel mogelijk kegels van je eigen kleur bovenop probeert te krijgen. De medespelers weten niet met welk kleur je speelt, waardoor het spel een toffe mix krijgt tussen tactiek en inschatting. Het spel bevat 3 soorten kegels: vakkegels met n kleurring, speelkegels met twee kleurringen en doelkegels met een gekleurde binnenkant. Doel van het spel is om zoveel mogelijk kegels van jouw kleur zichtbaar te hebben. Dit doe je door deze op andere kegels te stapelen. Bij de aanvang trekken alle spelers een doelkegel om hun speelkleur te bepalen. Dit houden ze uiteraard geheim. De kegels met een kleurring worden in het midden geplaatst en dienen als basis om verder op te bouwen, de kegels met twee kleurringen worden verdeeld onder de spelers. Voor de rest zijn er slechts 2 regels: 1. Op een vakkegels plaats je geen kegel van dezelfde kleur. 2. Wanneer er twee speelkegels van dezelfde kleur op elkaar worden gestapeld, verdwijnen deze uit het spel. De spelregels zijn vertaald in 7 talen en worden ondersteund door zeer heldere tekeningen. Ook de doos is verzorgd en eigentijds maar door de zeshoekige vorm past deze misschien wat minder makkelijk in de spellenkast. Kabaleo kun je spelen met 2 tot 4 spelers toch lijkt het ons aangewezen om dit spel met minimun 3 te spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15