Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Op strooptocht
HabaOp strooptocht

Vertaling beschikbaar.

Meister Heinz
2011
dobbelsteen
rekenen
educatief
2
4
vanaf 5 8j
15'
D-E-F-I-ES
heel simpel
6,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De dieven gaan op zoek naar de meest waardevolle spullen. Wie kan als eerste de juiste kaart vinden? We zoeken de kaart in de juiste kleur, met de meeste voorwerpen.

Uitgebreid:

30 kaarten in 6 verschillende kleuren. Bij elke soort zijn er dus 5 kaarten, telkens met een andere hoeveelheid aan voorwerpen (1, 2, 3, 4 of 5). Alle kaarten worden in een vierkant op de tafel gelegd, alle kleuren door elkaar. Alle spelers moeten gemakkelijk bij de kaartjes kunnen. Alle spelers houden de speelhand achter hun rug. En speler dobbelt met de kleurendobbelsteen. Die geeft het kleur aan van de kaartjes waarnaar gezocht wordt. De spelers zoeken nu naar het kaartje in de juiste kleur waar de meeste voorwerpen op te zien zijn. Wie de kaart vindt, legt er zo snel mogelijk zijn hand op. Is dit juist, dan mag hij deze kaart houden. Is het fout, dan mag deze speler geen andere kaart meer zoeken tijdens deze beurt. Dit doosje bevat n van de betere spellen in deze reeks kleine doosjes. Vooral in de klas is dit een bruikbaar spel: een aantal voorwerpen snel herkennen en geconcentreerd spelen. Opmerkingen van onze contactscholen: + Het spel is een leuk tussendoortje. Kinderen waren erg enthousiast, aantrekkelijk spel + De spelregels zijn prima + Ideaal in een 3de kleuter/1ste leerjaar: kinderen kunnen het zelfstandig spelen - 5 diamantjes zijn te weinig. - Roze/paars zijn niet zo duidelijk voor kleurenblinden! - Kinderen worden er zenuwachtig van.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15