Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Diego Drakentand Vulkaanwedstrijd
HabaDiego Drakentand Vulkaanwedstrijd

Vertaling beschikbaar.

Ludwig Manfred
2011
bluf
vaardigheid
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F-D-E
heel simpel
6,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een doosje met een krater in het midden en vier gekleurde dobbelstenen. Probeer de knikkers zo te bewegen zodat de uitgekozen knikker in de krater valt. Kunnen de anderen raden welke knikker je uitkoos?

Uitgebreid:

OPnieuw een kleine Haba-doosje waarvan de inhoud alwr niet echt bijzonder is. Dit spel is een mini-versie van Digo Drakentand. Ook hier komt het gokken en de 'knikkervaardigheid' aan bod. Dit spel kan met 4 spelers gespeeld worden waarvan er eenjte 'knikkert' en de andere gokken. Het doosje bevat een 'krater' in het midden en 4 kleine gaatjes in de hoeken van de doos. In elke hoek wordt een gekleurde knikker gelegd (rood, geel, groen, blauw). Elke speler krijgt 4 stemkaartjes (ook eentje in elke kleur). De speler aan de beurt legt ongemerkt n stemkaartje opzij. Dit is de kleur van de knikker die hij in de krater probeert te krijgen. Daarna probeert hij de knikkers te doen rollen en de juiste knikker in de krater te krijgen. Zijn beurt stopt wanneer er een knikker in de krater zit (ook al is dit niet de juiste kleur). De andere spelers mogen nu stemmen: welke kleur probeerde de speler in de krater te krijgen? Daarna toont deze speler zijn stemkaartje. Kon hij de juiste knikker in de krater krijgen, dan krijgt hij twee punten. Wie op dezelfde kaart gokte dan de drakenspeler, krijgt ook een punt.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15