Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Djam
Asmodée éditionsDjam

Vertaling beschikbaar.

Attia William
2010
dobbelsteen
taalspel
gezellige sfeer
2
6
vanaf 9 à 12j
15'
N-F
moeilijker
15,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een themakaart, een getallen-, kleuren en enkele letterdobbelstenen. Wie kan het woord vormen, met de juiste beginletter en zoveel mogelijk letters die voorkomen op de letterdobbelstenen?

Uitgebreid:

Djam is een kleine doosje met eenvoudig materiaal. Je vindt er een kleurendobbelsteen, een cijferdobbelsteen en 5 letterdobbelstenen in. Ook zit er een klein zakje met beloningsfiches in het potje. Het spel is een dobbelspel (hoe kan het ook anders met zoveel dobbelstenen?). Na het kiezen van een themakaart wordt met de getallendobbelsteen gedobbeld. Zo wordt het thema van deze ronde bepaald. Daarna dobbel je met de letterdobbelstenen en en de kleurendobbelsteen. Deze heeft dezelfde kleuren als de letterdobbelstenen en ook een zwarte zijde. De kleuren tonen aan welke beginletter gebruikt moet worden. Spelers proberen woorden te vormen met de beginletter die op één van de gekleurde letterdobbelstenen voorkomt. De andere letters proberen ze zoveel mogelijk in het gevonden woord te gebruiken. Wordt er echter zwart gedobbeld, dan moeten de spelers een woord zien te vinden waar geen enkele letter op één van de letterdobbelstenen voorkomt. Als beloning krijgen de spelers fiches. Hoe meer letters van de letterdobbelstenen gebruikt worden, hoe mee fiches een speler krijgt. Naargelang het aantal spelers wordt beslist hoeveel spelers per ronde een fiche kunnen verdienen. Djam is een klein doosje, met een aangenaam spel. Dit spel kan zowel dienen voor het gebruik in de klas als om thuis te spelen. Zowel oudere kinderen, als volwassenen kunnen ermee aan de slag.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15