Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Brainstorm!
MBBrainstorm!

Vertaling beschikbaar.

Khos-Sternegg Georg & Rauter Ditmar
1998
taalspel
quiz
gezellige sfeer
4
10
meer dan 16j
16' tot 45'
N
eenvoudig
40,00 EUR 
tweedehands 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Twee (of meer) ploegen spelen tegen elkaar. Om de beurt proberen ze binnen de zandlopertijd de 10 antwoorden te vinden die vermeld staan op de opdrachtkaart. Alleen deze antwoorden leveren punten op.

Uitgebreid:

MB heeft beslist om dit leuke roep-door-elkaar-spel in een nieuw jasje te steken. Het blijft even aantrekkelijk als voorheen, het is zelfs nog beter. Het systeem waarmee je moet aanduiden welke woorden de andere groep juist opsomt, is stukken beter. En je kan op twee verschillende manieren Brainstorm spelen (dubbelzijdig speelbord). Op een kaart staat een thema, b.v. Vlaamse kranten of Typisch Vlaams gerechten. Onder die titel staan 10 woorden die overeenkomen met het thema. De ploeg aan beurt moet nu binnen de minuut zoveel mogelijk woorden opsommen, in de hoop dat ze op de kaart staan. Een speler van een andere ploeg (of een spelleider) controleert. Elk woord dat de ploeg binnen die tijd kon opsommen en dat op de kaart staat, scoort een punt. Hectisch, luid, grappig, ontroerend, chaotisch, enz. zijn typische uitdrukkingen van spelers die aan een andere tafel proberen Risk te spelen...

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15