Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bla Bla Bla
DjecoBla Bla Blaonbekend
...
educatief
kaart
taalspel
3
5
vanaf 5 Ó 8j
15'
N-F-D-E-I
eenvoudig
16,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

240 kaarten, 1 dobbelsteen. Mooi materiaal om verschillende taalspellen mee te spelen. Denk maar aan het associatiespel, het zichtverhaal of het Chineesportret. De dobbelsteen bepaalt wat er gespeeld wordt.

Uitgebreid:

Door de verscheidenheid aan kaarten en de dobbelsteen die bepaalt welk spel gespeeld wordt, wordt dit een gevarieerd spel. Een rechter beslist telkens wie de punten verdient. Een leuk spel met originele en leuk ge´llustreerde kaarten. Djeco staat bekend om het 'andere educatieve spel', en dat wordt hierbij nogmaals bevestigd. Volgende opdrachten komen aan bod: - Zichtassociatie: Koppel 2 kaarten aan elkaar door het maken van een ongewone associatie. - Zichtverhaal: Een gezamelijke kaart wordt gekoppeld aan twee kaarten van elke speler. Wie kan het beste verhaal verzinnen met deze drie kaarten? - Chinees Portret: Elke speler kiest in zijn spel kaarten een kaart die hem het best typeert. De rechter neemt alle kaarten, mengt ze en probeert de kaarten aan de spelers toe te kennen. Kan de rechter de juiste kaart vinden van een speler, dan krijgt deze speler een punt.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15