Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tournament of Knights
Bex SportTournament of Knights

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2010
vaardigheid
gezellige sfeer
2
12
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
44,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De ploeg die een bal in elk van de drie driehoeken kan gooien, mag een aanval doen op de twee ridders die de prinses beschermen. Het team dat vervolgens als eerste de prinses omgooit, wint het duel.

Uitgebreid:

Tournament of Knight is een eenvoudig maar leuk werpspel voor alle leeftijden. Het wordt buiten gespeeld met 2 tot 12 spelers, verdeeld over 2 teams. Er word gespeeld met 6 zwarte en 6 rode ballen, 2 zwarte ridders en hun prinses en 2 rode ridders met hun prinses. De driehoeken worden gemaakt met behulp van 9 vlaggen en 3 elastische banden. Het is de bedoeling om de prinses van de tegenstander "gevangen te nemen" (om te gooien). Om dat te bereiken moet je eerst n bal in elke driehoek krijgen, vervolgens de vijandige ridders omgooien en ten slotte de prinses zelf. Uiteindelijk wint het team dat de prinses omgooit. Alles draait om het recht om te mogen aanvallen. Dat krijg je als je team in elke driehoek een bal kan gooien. Doordat beide teams al hun ballen mogen gooien kan het dus gebeuren dat een worp er voor zorgt dat een goed geplaatste bal buiten de driehoek gekegeld wordt. Voor alle duidelijkheid: beide teams moeten al hun ballen na elkaar gooien. Het kan dus nadelig zijn om het startteam te zijn... Als geen enkel team in elke driehoek een bal heeft, wordt verder gespeeld met de ballen die niet in een driehoek liggen - of met de dubbele ballen in een bepaalde driehoek) totdat een team het recht krijgt om de aanval op de Koningin te openen door eerst haar bewakende ridders uit te schakelen. Deze aanval gebeurt vanaf de denkbeeldige lijn aan het uiteinde van de driehoeken.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15