Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Boochie
999 GamesBoochie

Vertaling beschikbaar.

Forrest-Pruzan Creative
2009
vaardigheid
gezellige sfeer
2
4
vanaf 9 12j
30' tot 60'
N
eenvoudig
26,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Boochie is een gooispel. Het hoofddoel is om je eigen bal en werpring zo dicht mogelijk bij de Boochie-dobbelsteen te krijgen. Opgelet! Hoe meer punten je verdient, hoe moeilijker de werppositie.

Uitgebreid:

Je krijgt een ring, een bal en een polsbandje met een actieschijf. Een van de spelers gooit de boochie, een 12-zijdige bedrukte dobbelsteen, een aantal meter weg. Je probeert je ring en je bal nu zo dicht mogelijk bij de boochie te gooien. Wie dat het beste doet, krijgt de meeste punten. Je krijgt bonuspunten als je de opdracht van de boochie vervult of als je je ring om een bal van een andere speler kan gooien. Je houdt je score bij op je polsbandje. Maar nu komt het. Afhankelijk van het aantal punten dat je hebt gehaald, verschijnt er een nieuwe opdracht op het bandje. Vanaf nu moet je liggend gooien of tussen je benen door. En probeer dan maar eens fatsoenlijk te mikken. De actieschijven (polsbandjes) zijn allemaal verschillend. Dit wil zeggen dat elke speler dus een ander 'parcours' moet afleggen. De speler die als eerste 11 punten scoort, wint het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15