Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Warrige woorden - Eerste lezertjes
Plantyn NVWarrige woorden - Eerste lezertjes

Vertaling beschikbaar.

Cammans Isabel & Duysters Mieke
2011
educatief
taalspel
kaart
1
4
vanaf 5 8j
15'
N
heel simpel
16,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Lees de woorden en zoek dezelfde kaarten van het kwartet. Een eenvoudig spel met eenvoudige woorden, geschikt voor alle eerste lezertjes.

Uitgebreid:

'Warrige woorden - spelling' is een kwartetspel waar de spelling van korte woorden wordt geoefend. Elke speler krijgt 6 kaarten in de hand. De rest van de kaarten wordt op een verdekte stapel in het midden van de tafel gelegd. Op elke kaart staat een afbeelding en een woord. In dat woord ontbreekt een letter. De spelers zoeken 4 kaarten bij elkaar die dezelfde afbeelding hebben. Dit doen ze door kaarten aan elkaar te vragen. Wanneer de aangeduide speler de kaart niet heeft, dan neemt de speler een kaart van de stapel in het midden. Wanneer een tegenspeler de gevraagde kaart wel heeft, toont hij deze aan de vragende speler. Die leest het woord, vult de ontbrekende letter in en spelt het woord. Daarna controleert hij met de magische enveloppe. Werd het woord juist gespeld, dan mag de speler de kaart houden. Werd het woord fout gespeld, dan geeft hij de kaart terug. Wie een kwartet heeft, leg deze op een stapel langs de kant en krijgt een punt. Wanneer de kaarten van n speler op zijn, mogen de andere spelers verder spelen. Dit spel is een eenvoudig kwartetspel. Er zijn geen speciale spelregels.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15