Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Funny Friends Duo
BeleducFunny Friends Duo

Vertaling beschikbaar.

Welz Christine
2012
dobbelsteen
combinatie
speel op een rij
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-I
heel simpel
20,00 EUR 
BelgiŽ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

8 diertjes staan in een kring en kijken naar buiten. Van elke kleur zijn er 2. Na elke dobbelworp worden 2 dieren omgedraaid. Telkens als daarna twee dieren van dezelfde kleur elkaar aankijken wordt gescoord.

Uitgebreid:

Dit spel is een heruitgave van 'Kleurenbeertjes' dat vroeger is verschenen bij Ravensburger. Het spel werd in een nieuw kleedje gegoten. Aan de spelregels werd niets veranderd. Acht dieren (2 oranje, gele, blauwe en groene) staan in een kring. Ze kijken in het begin naar buiten en staan zo opgesteld dat de dieren van een gelijke kleur tegenover elkaar staan. Elke kleuter gooit om beurt twee kleurendobbelstenen. De gegooide kleuren laten zien, welke dieren omgedraaid mogen worden. Indien nu twee dieren van eenzelfde kleur naar elkaar kijken, krijgt de speler een bloemetje als beloning. De speler die het eerst vijf bloemetjes kan verzamelen, wint dit spel. Er zit meer achter dit spel dan gewoon twee dieren draaien. Welke dieren zal je omdraaien? Want elke kleur komt twee keer voor. De jonge kleuters doen met dit spel hun eerste stappen in de wereld van van de tactiek. Knap gevonden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15