Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Op Jacht naar Hubi
RavensburgerOp Jacht naar Hubi

Vertaling beschikbaar.

Bogen Steffen
2011
co÷peratief
avontuur
strategie
2
4
vanaf 5 Ó 8j
16' tot 45'
N
oplopend
40,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2012, Duitsland & Nederland, Kinderspiel des Jahres, Nominatie Speelgoed van het Jaar   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De spelers gaan samen op zoek naar Hubi, het spook. Het magische kompas geeft hen aanwijzingen over de plaats waar Hubi zich bevindt en door welke doorgangen ze kunnen passeren.

Uitgebreid:

Dit spel is een aanrader voor jong en oud. Wie houdt van zoektochten en familiespellen, kan dit spel maar beter eens spelen. Spelers moeten samenwerken om te winnen - het is dus een co÷peratief spel. Wat nieuw is, is dat een samenwerkingsspel gecombineerd wordt met elektronica, hier een magisch kompas. Het spel verloopt in twee fasen. In de eerste fase worden deuren geplaatst. Dit doen de spelers tot ze de 2 toverdeuren gevonden hebben en ook geopend hebben. In de tweede fase gaan de spelers op zoek naar Hubi. Hiervoor krijgen ze aanwijzingen van het kompas. Bij elke beurt vertelt het kompas wie aan de beurt is. Een speler duidt aan in welke richting hij wil gaan. Daarbij vertelt het kompas welke deur (een houten schot) er in de doos moet worden geplaatst en of de speler in kwestie door kan. (Hazen kunnen enkel door een vrije doorgang en door het hazenvenster. Muizen kunnen dan weer niet door een hazenvenster maar wel door een muizengat.) Toverdeuren kunnen enkel geopend worden wanneer er een pion aan beide zijden van de deur staat. Wanneer twee toverdeuren geplaatst en geopend zijn, begint de jacht op Hubi. Een speler kan ervoor kiezen om zijn pion niet te verplaatsen, maar om op het vraagteken te drukken. Dan krijgt hij info over de plaats waar Hubi zich bevindt. De spelers proberen dan zo snel mogelijk het onzichtbare spook te pakken te krijgen. Het spel kan in drie verschillende moeilijkheidsgraden gespeeld worden. Er is heel weinig voorbereidingswerk, en het spel is een uitdaging voor de ganse familie. En hÚÚl leuk is, dat iedereen samen wint of verliest... geen ruzie dus wanneer broer of zus niet tegen zijn of haar verlies kan! Het spel is wel eerder aan de dure kant (tussen 40 en 50 euro).

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15