Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

AL02: Chinatown
Ravensburger (Alea)AL02: Chinatown

Vertaling beschikbaar.

Hartwig Karsten
1999
financieel
tactiek
gezellige sfeer
3
5
vanaf 13 15j
46' tot 2u
D
eenvoudig
35,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 1999, Duitsland & Noorwegen, Auswahlliste Spiel des Jahres, Deutscher Spiele Preis (nr 09), rets Familiespil (2008)   
  
Recensie:
Alea is een dochteronderneming van Ravensburger. Na Ra is dit hun tweede productie. En wat voor n! Chinatown is een spel dat zich afspeelt in een wijk waar de spelers proberen controle te verwerven over allerlei handelszaken om zo maximale winsten te verkrijgen. Eerst word je eigenaar van een pand (een beetje zoals in Acquire of Big Boss), dan krijg je een aantal winkels en dan start het onderhandelen. Deze fase maakt het spel zo boeiend. Er kan over alles onderhandeld worden. Willen we onze panden verwisselen? Ruilen we die winkel met deze zaak? Ik wil dat van je afkopen. Doel: heel eenvoudig. Probeer zoveel mogelijk ketens van gelijkaardige winkels naast elkaar op het speelveld te krijgen. Hoe groter de keten, hoe groter de winst. Het spel speelt heel vlot, is telkens weer anders en was mijn persoonlijke keuze voor Spel van het Jaar in Duitsland.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15