Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Lucky Numbers
RavensburgerLucky Numbers

Vertaling beschikbaar.

Schacht Michael
2012
rekenen
educatief
combinatie
2
4
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
15,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Welke speler heeft als eerste zijn spelbord helemaal vol met cijferfiches van 1 tot 20? Wie denkt het slimste vooruit? En wie heeft het nodige beetje geluk?

Uitgebreid:

Bij dit spel gaan spelers proberen om een spelbord, bestaande uit 16 vakjes te vullen met getallenfiches. Een speler wint het spel wanneer de getallenfiches in elke rij en in elke kolom van klein naar groot gerangschikt liggen? Elke speler krijgt een individueel spelbord. Er worden evenveel sets met getallen uit de doos genomen als er spelers zijn en deze worden verdekt in het midden van de tafel gelegd op een hoop. Elke set bestaat uit 20 fiches met getallen van 1 tot 20. De kleur van de fiches speelt in het spel geen rol. Alle spelers nemen een cijferfiche en leggen deze op n van de stippen op hun spelbord. Daarna nemen de spelers beurtelings een tweede, derde en vierde fiche en ze plaatsen die ook op het spelbord. Hierbij houden de spelers het doel van het spel al voor ogen: lage getallen bovenaan leggen, grote getallen onderaan leggen. Eenmaal een speler de fiches heeft gelegd, mogen deze in de voorbereidingsfase niet meer verplaatst worden. Daarna volgen de gewone beurten waarin elke speler kan kiezen uit 2 mogelijke stappen: 1) een verdekte fiche uit de hoop nemen en op het spelbord leggen 2) een fiche uit de open voorraad opnemen en op het spelbord leggen (als er een open fiche ligt) Enkele regels bij het leggen: - Een nieuwe fiche kan op een vrij veld gelegd worden, of omgeruild worden met een fiche op het spelbord. De fiche die omgeruild wordt, komt in de open voorraad op de tafel. - Elke fiche moet altijd in de gelegde rij EN in de gelegde kolom passen! Het spel lijkt eenvoudig, maar tijdens het spelen merk je toch dat niet alles zo evident is. Een leuke uitdaging, zeker wanneer je ook nog rekening moet houden met de andere spelers. Wanneer je fiches gaat inwisselen, is het zeker nodig om te controleren dat andere spelers deze weggelegde fiches niet kunnen aanleggen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15