Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Terra Mystica
White Goblin GamesTerra Mystica

Vertaling beschikbaar.

Ostertag Helge & Drögemüller Jens
2012
optimaliseren
strategie
tactiek
2
5
vanaf 13 à 15j
heel lang
N
complex
50,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 2013, Nederland & Duitsland, Nederlandse Spellenprijs (expertspel), Empfehlungsliste Kennerspiel, Deutscher Spiele Preis (nr 1)   
  
Recensie:
Enkel de expertspeler schrikt niet van de hoeveelheid aan speelmateriaal en de enorme mogelijkheden aan keuzes wanneer men aan beurt is. Het zijn net die overvloed aan tactische mogelijkheden waar een liefhebber van het betere spel op kikt. Kreeg daarom ook “de Nederlandse Spellenprijs voor expertspellen”. Het is dus echt geen familiespel . Elke speler is één van de 14 verschillende rassen die in Terra Mystica het land ombouwen tot een plaats waar ze zich thuis voelen. Elk ras heeft een andere eigenschap waardoor een grote variatie aan spelsituaties ontstaat. Ook voor de expertspeler is er gelukkig een duidelijk overzichtskaart van de mogelijke keuzes. Alert blijven is de leuze want fouten worden door je medespelers onmiddellijk afgestraft. Op zich zijn de spelregels niet erg moeilijk maar de juiste keuze maken uit je land transformeren, nederzettingen bouwen, vooruitgaan op het scheepsspoor, de wisselkoers voor spades aanpassen etc zorgt voor hersengeknetter. Het spelmateriaal is top en grafisch is het prachtig.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15