Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ubongo: Junior (D)
KosmosUbongo: Junior (D)Rejchtman Grzegorz
2012
puzzel
tactiek
verzamelen
2
4
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
D
oplopend
16,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Alle dierenpuzzelstukje moeten in het rooster op de kaarten geplaatst worden. Wie legt de meetkundige figuren op een goede plaats, zodat alle stukken passen? Wie snel is, verdient de meeste edelstenen.

Uitgebreid:

Dit is de Duitstalige junioruitgave van "Ubongo. Het kleurrijke materiaal is aantrekkelijk voor jonge kinderen. Op de tegeltjes, die allerlei meetkundige vormen hebben, zijn dieren afgebeeld. De kaarten waarop de dieren worden gelegd, zijn ook mooi geïllustreerd. Deze kaarten zijn iets minder stevig. Ze zijn allen dubbelzijdig: de gele kant is moeilijker dan de groene kant. Er wordt op voorhand afgesproken met welke kant gespeeld wordt. Deze kaarten tonen telkens een legvlak, die verdeeld is in kleine vierkantjes. Alle spelers krijgen bij het begin van het spel de 9 legtegels met de dieren. Bij elke ronde wordt de zandloper klaargezet. De spelers nemen een kaart en leggen de juiste dierkaartjes klaar. De startspeler draait de zandloper om. Alle spelers proberen tergelijkertijd de dierkaartjes in het vlak op de grote kaart te plaatsen. Wie klaar is, roept zo snel mogelijk 'Ubongo!'. Hij mag nu edelstenen uit het zakje nemen, terwijl de andere verder puzzelen. Daarna nemen ook de andere spelers edelstenen. Bij 2 spelers neemt de snelste speler 2 edelstenen en de tweede speler neemt er één. (Bij drie spelers is dit: 3, 2, 1 en bij vier spelers: 4, 3, 2, 1). Het spel eindigt na 7 ronden. Wie dan de meeste edelstenen verzamelde, is de winnaar van het spel. Dit spel kan ook gecombineerd worden met de gewone Ubongo, zo is het mogelijk om met de hele familie samen te spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15