Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Verräter
Adlung SpieleVerräter

Vertaling beschikbaar.

Merkle Marcel-André Casasola
1998
kaart
tactiek
strategie
3
4
vanaf 13 à 15j
46' tot 2u
D
complex
8,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 1999, Duitsland, Auswahlliste Spiel des Jahres, Deutscher Spiele Preis (nr 07), Beste Kartenspiel Fairplay (1-99)   
  
Recensie:
Er heerst een conflict in Hochland. Twee concurrerende vorstendommen proberen elk zoveel mogelijk landstreken voor zicht te winnen. Alle spelers proberen daarbij, elk afzonderlijk, de meeste zegepunten te verzamelen en steunen daarom afwisselend soms het ene, soms het andere vorstendom. Af en toe gebeurt het dat, tijdens zo’n conflict, een verrader van kamp wisselt. Elke andere speler heeft ondertussen een andere rol: hij is als bouwmeester actief, treedt op als diplomaat (om alsnog te redden wat er te redden valt), bereidt zich als landbouwer reeds voor op een volgend conflict of is als strateeg bezig met de planning van het volgende conflict... Wie na verschillende spelrondes de meeste zegepunten kan behalen, wint dit duel om de macht. Verräter is een ongewoon complex kaartspel (met een zeer lange handleiding). Maar wie zich hierheen wil doorbijten, ervaart een heel knap combinatie- en op lange termijn te plannen kaartspel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15