Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Streams
Moonster GamesStreams

Vertaling beschikbaar.

Itsubaki Yoshihisa
2012
speel op een rij
gokken
rekenen
1
200
vanaf 9 12j
15'
F-E
eenvoudig
22,00 EUR 
Frankrijk 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer zo lang mogelijke reeksen te maken van opeenvolgende getallen tussen 1 en 30. Iedereen speelt met dezelfde willekeurige 20 getallen in dezelfde volgorde.

Uitgebreid:

Het doosje Streams bevat een set potloden, een pak scoreblaadjes en een buidel met 40 bakelieten stenen genummerd 1-30 (met de stenen 11-19 twee keer voorhanden en n jokertegel). Elke speler krijgt een scoreblad en een potlood. Iemand trekt een willekeurige tegel uit de buidel en leest die voor. Elke speler noteert nu dit getal naar eigen inzicht ergens op zijn lijn bestaande uit 20 vakken. De speler kiest zelf welk vak hij uitkiest. In elk vak kan uiteraard slechts n getal komen. Het doel is eenvoudig: probeer zo lang mogelijke rijen te maken van opeenvolgende getallen. Hoe langer die rij, hoe meer punten je er voor scoort. Een rij bestaande uit 2-5-6 scoort b.v. 3p, terwijl een rij bestaande uit 13 opeenvolgende getallen 40p scoort. Doordat de getallen 11-19 twee keer voorkomen, kan een rij ook twee gelijke getallen naast elkaar bevatten. Zo scoort b.v. 3-5-5-6-7 7p (de score voor een rij van 5 opeenvolgende getallen). Zelfde regel voor de jokersteen. Na de 20ste tegel eindigt de partij. Iedereen vult de laatste getal nog op zijn blaadje in en berekent zijn score. De speler met de hoogste score wint het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15