Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

BuitenSpeel: Grote Mikado (90 cm)
BuitenSpeelBuitenSpeel: Grote Mikado (90 cm)

Vertaling beschikbaar.

onbekend
...
vaardigheid
gezellige sfeer
1
6
vanaf 5 à 8j
15'
N-E
eenvoudig
15,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Houdt de stokken rechtop bij elkaar en dan loslaten! Probeer vervolgens alle stokken één voor één op te pakken zonder de andere stokken aan te raken. Winnaar is degene die de meeste punten bij elkaar pakt.

Uitgebreid:

31 grote houten mikadostokken tonen verschillende kleurencodes: - 1x fijn blauw lijntje (= 20p) - 10x rood-geel-blauw (= 5p) - 10x rood-blauw (= 2p) - 5x blauw-rood-blauw (= 3p) - 5x rood-blauw-rood-blauw-rood (= 10p) Iemand houdt alle stokken in een verticale bos bij elkaar en laat ze dan allemaal op het gras vallen. Ben je niet tevreden met het resultaat dan mag je dit nog eens proberen. De speler aan beurt probeert nu een stok te pakken te krijgen zonder dat er ook maar één andere stok lichtjes beweegt. Beweeg of raak je een andere stok aan, dan is je beurt voorbij. Lukt het wel om er één te pakken, dan mag je die naast je neerleggen en nog een poging doen. Als je reeds een stok hebt, dan mag je die gebruiken als hulpje bij het pakken van een volgende stok. Als alle stokken opgepakt zijn, bepaalt iedereen zijn score. De speler met de hoogste score, wint het spel. Met erg jonge kinderen kan je afspreken om het aantal stokken (i.p.v. de waarde) te tellen. Tip: In het spelregelboekje dat we als PDF aanbieden zit een handig overzichtsblad met de punten voor de verschillende kleurencombinaties.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15