Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Buitenspeel: Grote Toren (Jenga)
BuitenSpeelBuitenspeel: Grote Toren (Jenga)

Vertaling beschikbaar.

onbekend
...
vaardigheid
gezellige sfeer
1
6
vanaf 5 8j
15'
N-E
eenvoudig
45,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Janga voor buiten (liefst op een stabiele ondergrond). Trek om beurten een blok en leg die bovenop de toren. Wie de toren laat instorten, verliest het spel.

Uitgebreid:

Deze versie speel je alleen, met twee of met twee groepen. Bouw de toren met de houten blokken met lagen van drie blokken naast elkaar waarbij de volgende laag steeds 90 gedraaid ligt op de vorige. De blokken hebben afmetingen 20 x 2,5 x 4,5 cm. De gekozen houtsoort is niet zwaar. Je hebt dus een harde ondergrond nodig om de toren op te plaatsen. Wie aan de beurt komt, moet een blok uit de toren halen. Je mag geen blokken uit de bovenste twee rijen verwijderen (dat is veel te makkelijk). De blok die je neemt moet je terug bovenop de toren plaatsen. let erop dat elk volgende laag geschrankt ligt. Als de toren omvalt, verliest de speler die als laatste de toren heeft aangeraakt. Speel je in teams dan moet elke speler van elk team om beurt een blok nemen. De uiteinden van de blokken zijn blauw of groen geschilderd. Je kan die kleuren negeren, maar je kan evengoed afspreken dat de ene speler (team) blauwe blokken moet nemen en de andere speler (team) de groene. Varianten - Vallende dominostenen - Vrij bouwen - Lakota (voorzie een houten cirkelvormig speelbord van 92 cm doorsnede)

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15