Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Buzz it! Alors, tu buzz?
Asmodée éditionsBuzz it! Alors, tu buzz?

...Vertaling beschikbaar.

Knizia Reiner
2010
quiz
gezellige sfeer
3
12
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
F
eenvoudig
18,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een stapeltje kaarten met omschrijvingen, een buzzer en een Buzz-meester. Vind tijdens jouw beurt een passend woord op het gekozen onderwerp. Maar pas op: de tijd is beperkt!

Uitgebreid:

Bij Buzz it! gaan de spelers de strijd aan met omschrijvingen, met de tijd en met elkaar. De Buzz-meester wordt aangesteld en krijgt de buzzer of timer in de hand. Elke speler krijgt 3 verdekte kaarten met omschrijvingen. Straks zullen ze elk om beurten Buzz-meester worden en een kaart uitkiezen die wordt gespeeld. De 320 thema's die op 160 kaarten te vinden zijn, zijn erg uiteenlopend. Voor elk wat wils: singles kunnen misschien de beste openingszinnen vertellen, terwijl nonkel Eddy misschien beter kan vertellen op welke plaatsen je beter geen wind kan laten. De spelers wachten op het sein van de Buzz-meester: hij leest het onderwerp voor en duidt de eerste speler aan. De Buzz-meester drukt op de buzzer en geeft zo 5 of 8 seconden (naargelang het niveau van de spelers) de tijd aan de eerste speler om een antwoord te verzinnen. Wanneer deze speler een antwoord geeft, drukt de Buzz-meester opnieuw op de buzzer en is de volgende speler aan de beurt. Dit gaat zo verder tot een speler niet op tijd kan antwoorden en de buzzer afgaat. De Buzz-meester kan ook bepalen wanneer een antwoord niet voldoet en een speler een nieuw antwoord moet zoeken (weliswaar binnen de tijd). De speler die geen antwoord meer kan verzinnen, krijgt de kaart. Deze ronde is voorbij. Een nieuwe speler wordt Buzz-meester en kiest een kaart uit. Dit gaat zo verder tot alle kaarten gespeeld zijn. Wie op het einde van het spel de meeste kaarten verzameld heeft, is de verliezer.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15