Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Nijntje verstoppertje spelen
Identity GamesNijntje verstoppertje spelen

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2012
vaardigheid
combinatie
gezellige sfeer
1
2
peuters
15'
N
heel simpel
15,00 EUR 
Nederland 
 
Onderscheiding in 2012, Nederland, Speelgoed van het Jaar   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Verstop Nijntje ergens in de kamer, druk op het knopje en om de 10 seconden roept Nijntje Ik ben hier!. De peuter gaat driftig op zoek, wat tot groot plezier leidt. Waar vindt hij Nijntje?

Uitgebreid:

Kinderen spelen graag verstoppertje. Peuters en kleuters ook. Alleen is dit voor erg jonge kinderen niet zo vanzelfsprekend. Dit spel werkt schitterend. Een redelijk groot Nijntje (bijna 15 cm hoog en te voorzien van twee kleine batterijen) wordt ergens in de kamer verstopt. Dat kan achter een boek, op een stoel of achter een kussen... Nijntje kan niet wachten om gevonden te worden en zegt om de zoveel seconden "Ik ben verstopt" of "Hier ben ik" of "Kun je me vinden?" of "Joehoe"... De peuter of kleuter (de doos vermeldt 1-4 jaar) zoekt Nijntje en is uiteraard heel fier om de pop te vinden. De uitgever voorziet ook 24 locatiekaartjes: deur, lamp, boek, tafel... Hiermee kun je tips en aanwijzingen geven. Zo kan je b.v. drie willekeurige kaartjes selecteren, Nijntje bij één van die plaatsen verstoppen en je kind vervolgens de kaartjes tonen als tip. Het spelregelboekje bevat nog andere varianten en tips om met heel jonge kinderen het principe van verstoppertje aan te leren. Een aanrader voor de doelleeftijd. In 2007 bracht dezelfde firma een gelijkaardig spel uit: "Hopla, waar is Hopla?" (toen genomineerd tot speelgoed van het jaar). Opmerkingen van onze contactscholen: + Het spel is super, zelf voor kinderen van het 2de leerjaar. + Het sprekt vooral de allerkleinsten aan. + mogelijkheid om zelf te differentiëren + kleurrijk materiaal (maar zal het lang genoeg meegaan?)

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15