Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Was ist da los?
HabaWas ist da los?

...Vertaling beschikbaar.

Haferkamp Kai
2012
educatief
kaart
2
4
kleuters
...
D
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Wat gebeurt er op het speelplein? Is er ruzie? Of bang om op het klimrek omhoog te klimmen? Spelers proberen de situatie uit te leggen en de emoties goed in te schatten.

Uitgebreid:

Dit spel hoort bij de reeks 'Fit fr den Einschulungstest' van Haba. Deze reeks focust zich op kinderen van het derde kleuter en eerste leerjaar en oefent een aantal vaardigheden in. Het spel wordt gespeeld rond een grote zoekplaat die als een puzzel in elkaar gestoken wordt en in het midden van de tafel komt te liggen. De kleine kaartjes met situaties op worden op een stapel gelegd met de zwart-witte kant naar boven. Op deze kant wordt slechts een gezicht van een personage in kleur afgebeeld. Een speler die aan de beurt is, neemt de bovenste kaart van de stapel en zoekt de afgebeelde tekening op het spelbord. Hij zet de pion op de juiste plaats en legt uit wat er gebeurt en welke emotie het kind toont. Daarna neemt hij de draaischijf en draait deze op de juiste emotie (blij, bang, boos, verdrietig). Door de draaischijf om te draaien, kan hij controleren of de emotie juist gekozen is. Indien het juist is, mag de zwart-witkaart omgedraaid worden en op het spelbord gelegd worden. Bij een foute inschatting, is de volgende speler aan de beurt, die dezelfde kaart probeert in te schatten. Het spel eindigt wanneer alle kaarten opgebruikt zijn.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15