Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ab durch den Dschungel
HabaAb durch den Dschungel

Vertaling beschikbaar.

Haferkamp Kai
2012
educatief
vaardigheid
verzamelen
2
4
kleuters
15'
D
eenvoudig
15,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een spel rond schrijfmotoriek en grove motoriek, waarbij spelers door de jingle lopen en opdrachten uitvoeren. Wie goed de weg kan tekenen en bewegingsoefeningen uitvoert, krijgt edelstenen.

Uitgebreid:

Dit spel wordt enkel in Duitsland verkocht, waardoor het enkel Duitstalige spelregels bevat. Het is een leerspel, waarbij fijne en grove motoriek getraind worden. Bij het spel moeten spelers met een houten stift de weg op het spelbord overschrijven. De bedoeling is om de pengreep in te oefenen en op de lijn te bewegen. Onderweg zijn er nog motorische oefeningen. Er is een centraal spelbord en elke speler zoekt bij het begin een schatkaart (in eigen kleur) uit. De opdrachtenkaarten worden verdekt naast het spelbord gelegd. De edelstenen, touw en de houten stift worden klaargelegd. De eerste speler neemt een opgavekaart en legt deze voor zich. Daarvoor neemt de speler het touw en legt dit net zoals op de kaart afgebeeld staat. Nu begint de tocht door de jungle. De speler neemt de houten stift en legt de weg (van de tekening die LINKS afgebeeld staat op de kaart) af. Wanneer de speler aan de rivier aangekomen is, vervult hij de opgave van de kaart (bv. 10 keer in het touw springen). Daarna legt hij met de houten stift de tweede weg af (tot aan de tekening die RECHTS op de kaart afgebeeld staat). Wanneer een speler de 3 opdrachten (3x schrijven en 1 x grofmotorische opdracht) tot een goed einde heeft gebracht, krijgt hij een edelsteen. (rood indien hij aan de schatkist uitkomt, blauw indien hij bij de grot uitkomt). Het spel eindigt wanneer de rode of blauwe edelstenen uitgeput zijn. Wie dan de meeste stenen heeft, wint het spel. Tip van de contactscholen: Kleuters met een minder fijne motoriek kunnen de lijnen ook met de vinger volgen i.p.v. met de pen. Het spel valt in de smaal bij de kinderen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15