Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Jungle Speed Safari
Asmodée éditionsJungle Speed Safari

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2013
vaardigheid
gezellige sfeer
verzamelen
2
6
vanaf 5 à 8j
15'
N-F
eenvoudig
20,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij deze jungle speed waan je je echt in de jungle. Grijp de juiste voedseltotem, de juiste kleur, maar pas op voor de jager en de woedende dieren. Wie de snelste is, wint!

Uitgebreid:

Jungle Speed Safari kan met 2 tot 6 spelers gespeeld worden. Het is een junior versie van het Jungle Speed spel, maar heeft niet zoveel gemeen met het basisspel. Het is een reactiespel op maat van jonge spelers.Er zijn 5 gekleurde, houten totems die in het midden van de tafel worden gezet. Op elke totem staat een voedingsmiddel afgebeeld. Wel jammer dat deze totems in hout werden uitgebracht. Elke speler heeft een stapel trekkaarten die hij verdekt voor zich legt. Elk om beurt draaien de spelers de bovenste kaart van de stapel om en kijken wat daar de gevolgen van zijn. Er worden geen kaarten vergeleken met andere spelers, maar kaarten hebben hun eigen actie. Er komen verschillende soorten kaarten voor: - normaal dier: hier gebeurt niets. - uitgehongerd dier: alle spelers proberen zo snel mogelijk de juiste totem (met het juiste voedingsmiddel) te grijpen. De eerste krijgt de omgedraaide kaart. - woedend dier: alle spelers doen de beweging, die bij dit dier hoort, na. Wie dit als laatste doet, verliest een kaart van de puntenstapel. -kameleon: 2 mogelijke regels: ofwel voorwerp in de juiste kleur in de kamer aanraken, ofwel juiste totem grijpen. Wie wint, krijgt de kaart. - jager: Wie deze kaart omdraait, legt zo snel mogelijk zijn hand op de puntenstapel van een andere speler. De andere spelers dekken zo snel mogelijk hun stapel af. Wie op het einde van het spel de meeste puntenkaarten heeft, wint het spel. Het spel eindigt wanneer geen enkele speler nog kaarten op de aftrekstapel heeft.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15