Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

1, 2, Hüpferei! (1, 2, Hupsakee)
Haba1, 2, Hüpferei! (1, 2, Hupsakee)Anna Karina Birkenstok
...
educatief
renspel
dobbelsteen
2
2
peuters
15'
F-D-E-ES
heel simpel
19,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Een eenvoudig renspel voor de allerkleinsten. Kijk naar de dobbelsteen en stap het juiste aantal stappen vooruit. Pas op dat je niet op de distels stapt. Kom je bij de vijver aan? Dan mag je op de waterglijbaan!

Uitgebreid:

Dit spel bevat een spelbord om voor de doos te leggen en een spelbord dat een schuin vlak vormt in de doos. Daarnaast zijn er 2 kikkerpionnen, 2 verschillende dobbelstenen (om op een verschillend niveau te spelen) en 3 grote blokken die samen een trap vormen. Er worden 2 eenvoudige spellen beschreven in de spelregels. Het eerste spel is het meest eenvoudig en wordt op een eenvoudig spelbord zonder hindernissen gespeeld. Spelers dobbelen en zetten hun pion vooruit. Komen ze met hun pion bovenaan de trap, dan mag de pion naar beneden glijden, vanaf het schuine vlak, in de doos. Bij het tweede spel wordt het iets moeilijkere spelbord gebruikt. Daarop worden 2 hindernissen afgebeeld waarop de pionnen niet mogen belanden. Soms gebeurt het dat ze zo niet vooruit kunnen met de pion en een beurt moeten wachten. Mooi materiaal en een eenvoudig spelconcept. Toch moeten de spelers al de stippen op de dobbelsteen kunnen tellen, wat niet voor alle peuters evident is.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15