Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Nox
HUCH! & friendsNox

Vertaling beschikbaar.

Brückner Steffen
2012
bluf
gezellige sfeer
kaart
2
6
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
8,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Leg om beurt een 'schedelkaart' af bij jezelf of iemand anders. Maar let op... wanneer een speler 6 kaarten voor zich liggen heeft, stopt het spel. ... en als je dan niet van ieder kleur 1 kaart hebt, scoor je geen punten!

Uitgebreid:

Nox is een eenvoudig kaartspel dat uit drie verschillende soorten 'schedels' bestaat (elk met een eigen kleur). Bij de start van het spel krijgt iedere speler 3 kaarten in de hand. De actieve speler heeft keuze uit 2 mogelijkheden: ofwel legt hij een kaart voor zichzelf neer (in zijn eigen rij: de etalage), ofwel legt hij een kaart bij een etalage bij een andere speler. Aan het einde van zijn beurt neemt hij nog een kaart van de trekstapel. Nu is de volgende speler aan de beurt. Een heel eenvoudig kaartspelletje... maar er zijn nog enkele 'legregels': - wanneer 2 kaarten van een rij (bij dezelfde speler) hetzelfde nummer hebben, worden deze kaarten op elkaar gelegd; en wordt de rij dus 1 kaart minder lang. - je mag om het even welk een kaart op een andere kaart leggen (bij jezelf of een andere speler); maar deze moet steeds dezelfde kleur hebben! Op het moment dat er 1 speler een rij van 6 kaarten voor zich liggen heeft, of de laatste kaart wordt van de trekstapel genomen, dan stopt het spel. Nu worden de punten (de cijfers op de kaarten) bij elkaar opgeteld op voorwaarde dat er van iedere kleur minstens 1 kaart in je rij ligt! Alle punten worden opgeschreven, alle kaarten geschud en gestart met een nieuwe ronde. Het spel is afgelopen wanneer er een speler 150 punten of meer behaald. Nox is een leuk en ontspannen tussendoortje dat heel vlot speelt. Iedere ronde duurt maar een goede 5 minuten en na ongeveer een half uur is de winnaar bekend. Dit spel heeft echter wel een gevaar... Wanneer je de spelavond hiermee start, bestaat de kans dat je het na anderhalf tot 2 uur nog aan het spelen bent en niet meer toekomt aan andere spelen! Een absolute aanrader... Info van de contactscholen: Het is een ideaal spel om te spelen in de derde graad lager onderwijs. Je moet het een aantal keer spelen om door te hebben hoe je het best punten kan scoren, het is een tactisch spel. Leuke lay-out: spreekt aan

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15