Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pucket
Pucket Enterprises LimitedPucket

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2013
vaardigheid
gezellige sfeer
2
2
vanaf 5 à 8j
15'
N-E
heel simpel
50,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Pucket is een snel actiebordspel met als doel zo snel mogelijk jouw helft van het bord geheel leeg te krijgen en er voor te zorgen dat alle 16 pucks op de helft van je tegenstander liggen.

Uitgebreid:

Pucket is een van een traditioneel Frans spel genaamd "Table à l'élastique" of "Passe Trappe". Franse ambachtsmannen maakten het spel met de hand uit hout en gebruikten dierendarm voor het elastiek. Tijdens een spelletje Pucket gaan spelers de strijd aan om de pucks aan hun speelhelft van het bord door de kleine opening "the gate" naar de andere zijde van het bord te katapulteren. De speler die het eerst zijn speelhelft volledig leeg heeft is de winnaar! Concreet: 1. Zoek een tegenstander. 2. Verdeel de pucks (de houten schijven), 8 stuks aan elke kant van het bord. 3. Roep “GO” en gebruik het elastiek om de pucks door de "gate" naar de andere zijde van het bord te schieten totdat er zich geen pucks meer op jouw helft van het bord bevinden. Ter verduidelijking: Het spel is niet in beurten - blijf herladen en schiet de pucks zo snel als je kunt door de gate. Als een puck van het bord af vliegt moet de speler die hem schoot hem terugpakken. Je mag pucks niet met je handen voorwaarts bewegen, alleen naar de zijkanten om ruimte te maken op het bord of richting elastiek om te schieten. Schreeuwen, uitdagen en uitlachen van je tegenstander is toegestaan. Commentaar: Een halve minuut uitleg, stevig houten materiaal, aantrekkelijk voor het oog en heel veel speelplezier. Het schieten is juist moeilijk genoeg om het spel plezierig te maken zonder al te moeilijk over te komen. Beide spelers zullen meermaals lachen om schijven die aan de overzijde terug "bouncen" op hun eigen helft. Dit is een ideaal spel om steeds ergens bij de hand te hebben. Iedereen, van jong tot oud, wordt uitgedaagd om een partijtje te spelen. Hoort zijn plaats te krijgen binnen Crokinole, PitchCar, Tumblin-Dice en Carrom.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15