Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pim Pam Pet: the Battle
Jumbo (Koninklijke Jumbo B.V.)Pim Pam Pet: the Battle

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2012
taalspel
quiz
combinatie
2
10
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
20,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Per kaart moet iedereen om beurt een woord met een andere passende beginletter vinden totdat er nog maar n persoon in het spel blijft. Deze speler wint de kaart.

Uitgebreid:

Deze variant op het overbekende Pim PamPet-spel is heel geslaagd. Een grote centrale timer bevat aan de buitenzijde 20 indrukbare letterknoppen. Je kan individueel of in teams spelen. Selecteer 11 of 17 opdrachtkaarten (voor een kort of langer spel). De startspeler draait het bovenste kaartje om en leest het onderwerp hardop voor. Dan drukt hij op de grote centrale knop in het midden van de timer (vergeet niet om het toestel vooraf in te schakelen...). De speler links van hem krijgt nu 10 sec om een woord te bedenken dat past bij het onderwerp. Hij roept dat woord. Indien iedereen akkoord drukt hij de bijbehorende startletter in en duwt nogmaals op de timerknop zodat de volgende speler weer 10 sec krijgt om een nieuw woord met een andere startletter te vinden bij hetzelfde onderwerp. Als je te laat drukt, dan lig je uit de ronde. Het spel gaat verder totdat er nog n speler overblijft. Deze krijgt dan het kaartje als beloning. Een nieuwe ronde start met een nieuwe startspeler en een nieuw onderwerp. Wie de meeste kaartjes kan verzamelen, wint het spel. Deze variante bekoort enorm. Het lijkt ons zelfs de meeste leuke versie van het oude spel. Een aanrader binnen de wereld van de taal- en partyspellen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15