Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Rock & Troll
Amigo SpieleRock & Troll

Vertaling beschikbaar.

Manola Gina
2013
co÷peratief
puzzel
2
4
kleuters
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
20,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Samen gaan de spelers de strijd aan met de draak. Ze proberen om zo snel mogelijk door het bos te komen en drie sleutels te verzamelen. Lukt dit voor de draak bij de schatkist is, dan winnen ze het spel.

Uitgebreid:

Dit spel is een co÷peratief spel voor spelers vanaf 4 jaar. Het is een eenvoudig aanlegspel waarbij een zo kort mogelijke weg moet gevormd worden. Dit gebeurt met kaartjes die de spelers elk om beurt trekken. Onderweg moeten ze 3 sleutels verzamelen om de grot te openen. Trekken de spelers een drakenkaartje, dan leggen ze dit in de grot. De spelers proberen om samen eerder bij de schatkist te komen, dan de draak. Lukt dit en hebben ze ondertussen 3 sleutels verzameld, dan winnen ze het spel. Dit samenwerkingsspel is voor een deel ook een geluksspel: de dobbelstenen bepalen de plaats van de sleutels, spelers nemen op goed geluk een kaartje. Toch hebben ze het spel voor een stuk zelf in handen: hoe bouwen ze de weg, wanneer lokken ze de draak even terug met het snoepkaartje... Het spel is een goede aanvulling voor de ECO-reeks van Amigo! Feedback van de contactscholen: - Na de uitleg in het 3de kleuter konden de kleuters het spel zelfstandig spelen. Voor sommigen was de inzicht om de kortste weg te maken in combinatie met het vinden van de sleutel nog moeilijk. Kleuters discussiŰren en helpen met elkaar om de juiste weg te maken. Aantrekkelijk materiaal! - 2de kleuter: spelen onder begeleiding. De matrix bij het begin was nog moeilijk. Sommige kinderen hadden het inzicht om een korte weg te maken nog niet. Kleuters sturen elkaar bij. De kinderen waren erg enthousiast en speelden het spel meerdere keren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15