Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Pirates!
DjecoPirates!

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2014
speel op een rij
strategie
verzamelen
2
4
vanaf 9 à 12j
16' tot 45'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
28,00 EUR 
België 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit strategiespel probeer je voorwerpen te combineren die op je schatkaart getekend staan. Wie de voorwerpen in de juiste volgorde op het bord kan zetten, wint edelstenen. De rijkste piraat wint het spel.

Uitgebreid:

Dit mooi vormgegeven spel toont een landkaart. Daarop plaatsen de spelers tijdens hun beurt één van volgende voorwerpen: een boom, een huis, een schelp of een berg. Voor het plaatsen zijn enkele regels waaraan de spelers zich moeten houden. Het doel is om de voorwerpen in dezelfde volgorde te plaatsen als op de kaartjes die de spelers in handen hebben. Wie een juiste combinatie kan maken, wint één of meerdere edelstenen. Het spel duurt niet lang. Zo is er tijd om révanche te nemen in een tweede spel. :-) Het is een strategiespel, waarbij spelers bij elke zet moeten nadenken van het meest strategisch is. Een leuke uitdaging voor kinderen, die ze al spelenderwijs zullen leren. Het materiaal werd vormgegeven met het oog op de doelgroep: kleurrijk, maar voldoende strak en toch fantasievol.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15