Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Woordwijzer
GoliathWoordwijzer

Vertaling beschikbaar.

onbekend
2014
taalspel
gezellige sfeer
quiz
2
4
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
31,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Trek aan de hendel en bekijk de opgegeven beginletter en het thema. Kun je een woord vinden? Mik dan zo snel mogelijk je kogel in de lettermachine en probeer als eerste 6 kogels kwijt te raken.

Uitgebreid:

Dit taalspel doet denken aan Pim Pam Pet, maar dan is dit wel de hippe versie van het taalspel. Bij dit spel gaan spelers ook op zoek naar worden met een beginletter die in een bepaald thema passen. Hiervoor kunnen ze bij de woordwijzer eerst aan een hendel trekken, die het thema en de letter bepaalt. Eerst krijgen spelers ook gekleurde balletjes waarmee ze eerst in een trechter van de woordwijzer mikken en pas mogen antwoorden wanneer hun bolletje als eerste in de trechter belandt. De balletjes van de andere spelers (die te laat waren) komen terug uit de woordwijzer. Geeft de speler een juist antwoord, dan draait hij aan de knop die zijn balletje in een buis laat rollen. Lukt het niet om een goed antwoord te geven, dan rolt het balletje naar het fout-bakje. Spelers proberen om als eerste 6 balletjes in de buis te krijgen. Het materiaal is van voldoende kwaliteit. Slechts bij n strook van de onderwerpen hadden we moeite om die in de cilinder te krijgen. Voor de rest is het makkelijk om de woordwijzer in en uit elkaar te halen en in de doos te krijgen. Er zijn voldoende onderwerpen en er kan telkens willekeurig een onderwerp en letter gekozen worden.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15