Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Parado
Sunny GamesParado

Vertaling beschikbaar.

Korf Jouke
2014
co÷peratief
dobbelsteen
combinatie
2
6
kleuters
16' tot 45'
N-F-D-E
eenvoudig
15,00 EUR 
BelgiŰ 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit legspel maak je gekke combinaties. Wanneer alle kaartjes op zijn, volgt er een parade. Dan mag je als commentator uitleg geven bij de gekke figuren die voorbijkomen.

Uitgebreid:

Parado is een co÷peratief spel waarbij alle spelers gekke combinaties maken. Het is co÷peratief omdat spelers puzzelstukken aan elkaar kunnen geven. Daarbij moeten alle kinderen verkleed zijn voor de bezoekers arriveren. De spelers winnen of ze verliezen samen. Toch beslist de dobbelsteen vooral over het winnen en verliezen. De kleurendobbelsteen bepaalt welk kleur kaartje mag genomen worden. Kinderen worden altijd in dezelfde volgorde aangekleed: hoofd, buik, voeten. Als speler mag je zelf kiezen hoe je de figuren aankleedt en zo zijn erg gekke combinaties mogelijk. Wanneer een kind helemaal verkleed is, mag de speler 2 voorwerpen kiezen om bij deze figuur te leggen. Zo wordt het nog gekker. Wanneer 2 kleuren gedobbeld worden die op dat moment niet aangevuld kunnen worden, wordt een bezoeker bijgeplaatst. Na 6 bezoekers stopt het spel. Wanneer alle kinderen aangekleed zijn, volgt een parade. De verklede kinderen worden naar het midden geschoven en de spelers vertellen gekke zaken over de figuren. Voor de allerkleinsten is dit een leuke aanzet om co÷peratief te leren spelen. Bij onze contactscholen viel het spel bij sommige kinderen niet in de smaak, bij andere dan juist wel weer. In de tweede kleuterklas is het spel zeker een aanzet om fantasie te stimuleren en om zinnen te leren vormen .

Meer info op de HONGS website (Historisch Overzicht Nederlandse Gezelschapsspellen):

info HONGS over Parado

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15