Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Ridder Drakenvlug
HabaRidder Drakenvlug

Vertaling beschikbaar.

Hélène & Lapointe Pierre-Nicolas
2014
verzamelen
dobbelsteen
geheugen
2
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I-GR
heel simpel
6,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit reactiespel probeer je zo snel mogelijk een outfit voor de ridder te versieren. De dobbelsteen vertelt je wat te zoeken. Kun je dit symbooltje super snel vinden in jouw voorraad?

Uitgebreid:

Dit doosje hoort thuis in de reeks van de supermini's: kleine spellendoosjes voor een klein prijsje. Het materiaal is die doosjes is eerder beperkt. We merkten dat sommige van deze spellen echt wel de moeite zijn, terwijl andere spellen eerder saai of erg eenvoudig zijn. Het spel van Ridder Drakenvlug is een reactiespel waarbij de dobbelsteen de actie bepaalt. De dobbelsteen toont 5 verschillende riddersymbooltjes en een draak. In het middan van de tafel liggen riddersymbooltjes en staat de pion van de draak. De dobbelsteen bepaalt wat de spelers zo snel mogelijk moeten grijpen: ofwel de pion van de draak, ofwel een verdekt kaartje. De kaartjes mogen met 1 hand omgedraaid worden en er wordt gezocht tot één speler een juist kaartje kan vinden. Wie als eerste 4 kaartje vindt, wint het spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15