Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Out of Mine!
HUCH! & friendsOut of Mine!

Vertaling beschikbaar.

Andersen Nedergaard Martin
2014
combinatie
kaart
puzzel
2
4
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-D-E
moeilijker
20,00 EUR 
Belgi 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

7 dagen lang hakken de kabouters kristallen in de mijnengangen. Wie kan na een week de meester kristallen uithakken? Wie sorteert ze per kleur en houdt rekening met de extra bonussen?

Uitgebreid:

Bij dit legspel gaan de kabouters aan de slag in de mijnen. Dit is blijkbaar een populair thema, want het doet een beetje denken aan Sneeuwwitje, maar ook aan het spel 'Saboteur'. Alleen zijn hier geen slechte dwergen. Iedereen doet het om het best. Op de mijngangkaarten worden verschillende kleine tegels gelegd in verschillende kleuren. De spelers proberen daarmee de mijngangkaarten met 20 vakjes zo snel mogelijk te vullen. Wie eerst is, krijgt de meeste punten. Wie gaten overlaat, of fouten maakt, wordt hiervoor gestraft. In de expertvariant moet elke speler ook nog rekening houden met de ratten en houtwormen, goud- en zilverkristallen in de mijn, want hier zijn punten te winnen of te verliezen. Daarnaast spelen ook de gekleurde elfen een rol bij de puntentelling. Het spel is uitdagend en wordt in korte rondes gespeeld. Na 7 rondes (n voor elke dag van de week) wordt de score bekeken en een winnaar aangeduid. Wie is de beste kristal-ontginner? Het spel is te spelen vanaf een jaar of 8 en zal de hele familie bekoren.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15