Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Prinses Toverfee
HabaPrinses Toverfee

Vertaling beschikbaar.

Hutzler Thilo
2011
co÷peratief
vaardigheid
verzamelen
2
4
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
10,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

De spelers van dit spel tekenen met de toverstaf van de fee op de rug van een andere speler of in de lucht. De andere spelers moeten samen raden welke tekening getekend wordt.

Uitgebreid:

Leuk spel waarbij de grove motoriek wordt geoefend. De leeftijd op de doos is misschien wel wat te jong: kinderen uit de tweede kleuterklas hebben moeite met het voelen. Daarnaast lijken ook enkele tekeningen erg goed op elkaar en is het tekenen dus moeilijk. Het spel heeft bij jongens ook minder succes omdat er een fee op de doos staat. Info van de contactscholen, -voorzieningen: - Met dit spel kun je heel wat doelstellingen bereiken: grenzen leren stellen, samenwerken, sociale vaardigheden trainen - De spelregels zijn eenvoudig - Voor jongere kinderen (4 Ó 5j) is het tekenen echt wel moeilijk! Beter van ong. 6 jaar. de lay-out spreekt voor deze leeftijdsgroep dan iets minder aan (vooral de jongens) - Er zijn veel variaties mogelijk: bv. enkel in de lucht tekenen, op papier (makkelijker), tegen of met elkaar spelen - Leuk om samen te werken - aantrekkelijk materiaal, spel duurt niet te lang - na een tijdje intensief spelen, raak je dit spel beu, omdat het telkens dezelfde tekeningen zijn. Meerdere plankjes met andere tekeningen zouden een goede aanvulling zijn.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15