Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Fantômes Piégés
HabaFantômes Piégés

Vertaling beschikbaar.

Wolfgang Dirscherl
2014
coöperatief
dobbelsteen
verzamelen
1
4
vanaf 5 à 8j
15'
N-F-D-E-ES-I
eenvoudig
13,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Bij dit coöperatieve spel gaan de spelers op zoek naar spoken. Ze moeten samenwerken om telkens drie gelijke kaarten te vinden, zonder in de kerker te belanden. Lukt dit binnen de tijd?

Uitgebreid:

De spelers werken samen om 3 dezelfde spoken te vinden in het spel. Kaarten komen enkel open te liggen wanneer een pion erop staat. Liggen 3 dezelfde spoken open, dan worden ze aangeduid met een steen. Deze kaarten blijven open liggen. Duidt de dobbelsteen een klok aan, dan wordt de klok vooruit geplaatst. De spelers moeten alle spoken (6 sets van 3 kaarten) binnen de tijd (12 keer dobbelen) kunnen aanduiden. In het spel zitten ook sleutelgatkaarten verborgen. Een speler die hierop terecht komt, verdwijnt in de kerker en kan alleen bevrijd worden door een andere pion. Dit lijkt van thema en spelsysteem op 'Tic Tac Boeh'. Het is spannender, omdat er minder tijd is en doordat je in de kerker kunt belanden, waardoor andere spelers er een extra opdracht bij krijgen. Het spel is te moeilijk voor spelers vanaf 5 jaar. Wij raden aan om te spelen vanaf 7 jaar, omdat het overleggen met elkaar dan makkelijker wordt. Wie bij dit spel niet overlegt, zal het ook niet snel winnen. Maar dat is dan natuurlijk het sterke punt van een coöperatief spel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15