Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Dieven!
999 GamesDieven!

Vertaling beschikbaar.

de Rijk Richard
2015
verzamelen
bluf
gezellige sfeer
3
6
vanaf 5 8j
16' tot 45'
N-F
eenvoudig
11,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer als dief een zo groot mogelijke buit te verzamelen... maar zorg er voor dat je niet alles kwijtraakt door een plotse politierazzia! Bluf en inschatten van de andere spelers is essentieel om te kunnen winnen.

Uitgebreid:

Deze keer zijn we dieven die zoveel mogelijk geld willen stelen. We moeten wel oppassen voor de politie. Want als die tussendoor opduikt verliest de rijkste dief al zijn geld. Wie aan het einde van het spel uiteindelijk toch het meeste geld bezit, wint het spel. Elke speler krijgt 3 kaarten in de hand. Wie aan de beurt komt vult zijn hand aan tot 4 kaarten en speelt n kaart uit. Als je echter een vluchtauto trekt, moet je die meteen in het midden van de tafel leggen. Zodra 7 vluchtauto's op tafel liggen, eindigt het spel meteen! Je kan een buitkaart (met geldwaarde 0-3) verdekt bij jezelf leggen of open aan een mededief naar keuze schenken. Je kan een politieauto uitspelen. Zodra echter de 4de politieauto op tafel ligt, moet de op dat moment rijkste speler al zijn geld afleggen. Dat is meteen de reden waarom je geld aan iemand anders zou willen geven. Je moet ervoor zorgen dat je geld hebt, maar niet te veel... Vier soorten actiekaarten bieden extra mogelijkheden. Je kan een reeds geplaatste politieauto laten verdwijnen waardoor het risico om al je geld te verliezen verkleint (omdat je op dat moment te rijk bent). Je kan alarm slaan. Daardoor moeten alle medespelers al hun politieauto's in de hand uitspelen waardoor de op dat moment schandalig rijkste speler bijzonder boos wordt. Als dief kan je een geldkaart bij iemand wegnemen en bij gelijk wie aanvullen. En met de dubbele buit moet je twee kaarten meteen pakken en uitspelen. Dieven is een heel leuk interactief spel dat heel vlot speelt. Verwacht geen indringende tactische mogelijkheden. De toevalsfactor in de trekstapel is niet beheersbaar. Maar dat voelt bij dit spel niet als een probleem. Dieven leent zich uitstekend tot starter, tussendoortje of afsluiter op een spelavond. Ideaal gezinsspel voor op reis!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15