Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

FamilieKLETS!
OnbekendFamilieKLETS!

Vertaling beschikbaar.

Janssen Michal
...
gezellige sfeer
kaart
vaardigheid
2
...
vanaf 5 à 8j
16' tot 45'
N
eenvoudig
17,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Eenvoudig en grappig familiespel dat de communicatie tussen de familieleden onderling stimuleert. Het doosje bevat 4 verschillende spelmanieren.

Uitgebreid:

Info van de uitgever: Familieklets! is een vrolijk spel over huisdieren, eten, ruzie, smoesjes, afspraken, schermpjes, relaxen, complimentjes, bedtijd en ander gezinsgedoe. Speel een potjes kletskwartet en ondertussen beantwoord je vragen en voer je grappige opdrachten uit. Op iedere kaart staan uitspraken, zoals: Ik kan niet slapen…. Dat lust ik niet! Even dit leven afmaken. De cavia’s vragen wanneer de schoonmaker langskomt. Verzamel vier uitspraken per categorie. ‘Mag ik van jou uit de categorie Smoesjes... Ik heb ineens heeeele erge buikpijn.’ Voordat je de kaart krijgt moet je eerst een vraag beantwoorden of een opdrachtje uitvoeren. Enkele vragen en opdrachten: Waar ruim je beter op, op school of thuis? Kijk in de koelkast, wat is het vieste dat er in staat? Verzin een deftig scheldwoord. Wat is de beste manier om een ruzie goed te maken? Neem een likje uit de pot chocopasta. Vertel een smoesje zonder te lachen. Je kunt Familieklets! op vier manieren spelen. Beantwoord vragen, voer opdrachten uit, verzin maffe verhalen of speel een potje Kletskwartet. Familieklets! is het eerste spel in de kletsserie van Gezinnig. Er wordt spelenderwijs contact tussen kind en ouder gestimuleerd. Met Familieklets! kun je samen lachen, spelen, plagen, fantaseren en natuurlijk kletsen!

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15