Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Monster Trick
RavensburgerMonster Trick

Vertaling beschikbaar.

zur Linde Ralf
2015
kaart
tactiek
bluf
2
5
vanaf 9 12j
16' tot 45'
N-F-D-E-I
eenvoudig
13,00 EUR 
Duitsland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Probeer op 4 verschillende aflegstapels slagen te winnen, rekening houdend met je handkaarten en het aantal punten dat je met die slagen wil winnen. Een verfrissend nieuw troefspel.

Uitgebreid:

Dit troefspel bevat 60 kaarten: waarde 1-15 in 4 kleuren. Deze kaarten worden goed gemengd en elke speler krijgt er 12 in de hand. Bij minder dan 5 spelers worden eerst een aantal kaarten verwijderd. Daarnaast beschikt elke speler over een setje houten aangeefstenen en 9 overwinningskaartjes. Deze bepalen het aantal punten dat je in elk van de drie ronden wenst te behalen. Tijdens de eerste ronde moet je de kaartjes 1-2-3 in een eigen te bepalen volgorde van links naar rechts verdekt voor je neerleggen. In de tweede ronde moet je dat met 2-4-6 doen en in de derde ronde met 3-6-9. In tegenstelling tot en klassiek troefspel kunnen hier op 4 aflegstapels kaarten geplaatst worden. De eerste kaart bepaalt de kleur van de troef voor deze stapel. Elke hogere kaart in die kleur is beter. Wie de stapel bezit legt er een eigen aangeefsteen bij zodat je weet van wie die stapel (voorlopig) is. Zodra een stapel 4 kaarten heeft, wordt deze stapel verwijderd. De speler die op dat moment eigenaar is van de stapel, draait zijn meest links overwinningskaartje om. Als die speler later nog een slag wint, moet hij het volgende kaartje omdraaien en zijn eerste kaartje weer verdekt leggen. Je kan elke ronde dus steeds maar n overwinningskaartje met punten zichtbaar voor je liggen hebben. Na 12 uitgespeelde kaarten per speler eindigt een ronde. Na drie ronden eindigt het spel. De speler met de beste totaalscore wint het spel. Monster Trick voegt een verfrissend nieuw spelelement toe aan de wereld van de troef-kaartspellen: rekening houden met 4 slagen tegelijk. Punten bepalen voor slagen kenden we al, maar het uitspelen op 4 verschillende aflegstapels speelt heel lekker. Dit spel is een aanwinst voor de troefspellen. Gezinnen, gelegenheidsspelers maar ook meer ervaren spelers zullen dit heel graag spelen. Niet zo leuk met twee.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15