Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Bunny Hop
RavensburgerBunny Hop

Dit spel heeft een educatieve meerwaarde.Vertaling beschikbaar.

Kremer David
2001
renspel
kaart
gezellige sfeer
2
4
vanaf 5 8j
15'
N-F
eenvoudig
23,00 EUR 
Duitsland 
 
Onderscheiding in 2001, Oostenrijk, Frankrijk en Finland, Spiel der Spiele: Spiele fr Kinder, As d'Or de Cannes - Jeu Junior, Vuoden Peli - Finland   
  
Recensie:
Dit spel zal heel vaak gespeeld kunnen worden binnen gezinsverband. Alleen al het materiaal nodigt mensen uit om een partijtje mee te spelen. Een driedimensionale heuvel wordt op tafel geplaatst. Deze groene heuvel toont een pad naar de top waar een grote wortel wacht op het eerste konijntje dat daar zal aankomen. Het pad bestaat uit 26 treden die afwisselend open en gesloten zijn. Gelukkig zijn die meestal zichtbaar waardoor de konijntjes er veilig kunnen eindigen. Maar af en toe worden die treden verschoven een gaapt een donker holletje. Elke speler krijgt vier konijntjes van n kleur en plaatst die beneden de heuvel. Wie aan de beurt komt, neemt een kaart van de verdekte stapel en voert de opdracht uit. Als de kaart een konijn toont, dan moet de speler een eigen konijn evenveel plaatsen vooruit zetten als het aantal stenen op die kaart. Bezette velden tellen niet mee, het konijn springt daar gewoon over. Maar als het konijn eindigt in een holletje, dan verdwijnt dat beestje letterlijk uit het spel en beschikt die speler dus over een konijn minder om volgende bewegingsopdrachten mee uit te voeren (waardoor zijn tactische mogelijkheden verminderen). Valt je vierde konijn in een put, dan kan je enkel nog toekijken hoe de anderen het doen. De kaart die je omdraait kan ook een grote lekkere wortel tonen. In dat geval moet je de grote wortel bovenaan de heuvel n klik in de wijzers van de klok verder draaien. Daardoor wordt een ander veilig veld van het pad een hol en het eerdere zichtbare hol wordt terug een veilige plaatst om op te stoppen. Wie het eerst n van zijn konijntje bovenaan de heuvel krijgt, wint dit spel. Bunny Hop is uitnodigend, ziet er heel mooi uit, is vlug uitgelegd, duurt niet zo lang en biedt toch tactische keuzes aan als je aan de beurt komt. Kortom: een prima gezinsspel.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15