Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Three Little Piggies (Drie kleine Biggetjes)
SmartThree Little Piggies (Drie kleine Biggetjes)

Vertaling beschikbaar.

Peeters Raf
2014
deductie
puzzel
1
1
kleuters
15'
N-F-D-E-ES-I
oplopend
25,00 EUR 
België 
 
Onderscheiding in 2015, Nederland, Speelgoed van het Jaar   
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Plaats de drie biggetjes zo dat ze lekker buiten kunnen spelen of dat ze veilig in hun huisjes zitten als ook de wolf in het spel komt.

Uitgebreid:

Deze keer voegt de uitgever een heel mooi verhaalboekje toe aan de puzzel. En zoals steeds kan je de 48 opdrachten in stijgende moeilijkheidsgraad doorlopen. Alles draait om de drie kleine biggetjes en de boze wolf. In de eerste serie opdrachten moeten kinderen de biggen op de aangeduide plaats zetten en de huisjes met tuintjes zo plaatsen dat elk biggetje lekker buiten (niet in het huis) kan spelen. Bij de tweede serie duikt ook de wolf op. Nu moeten alle biggetjes veilig in het huisje verstopt zitten. Het spelmateriaal is prachtig en uitdagend voor de doelgroep: leuke, stevige 3D-huisjes op puzzelstukken bestaande uit 3 of 4 vierkantjes. Deze puzzel is één van de beste voor kleuters. Proficiat! Info van de contactscholen: In sommige scholen werd het eenvoudigste spel al vanaf de 1ste kleuterklas gespeeld. In de BuO-scholen werd het spel tot niveau 3de-4de lj gespeeld. Het materiaal is voor alle doelgroepen aantrekkelijk. In de 2de kleuterklas kunnen kinderen -na aanbreng en gezamelijk spelen van het spel- het spel al zelfstandig spelen.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15