Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Tafels Leren Met Dolfje Weerwolfje
ZwijsenTafels Leren Met Dolfje Weerwolfje

Vertaling beschikbaar.

Van Dorst-Van Hest Ella
2015
educatief
rekenen
2
4
vanaf 5 8j
15'
N
eenvoudig
17,00 EUR 
Nederland 
 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Oefen de tafels met een twaalfzijdige dobbelsteen en een honderveld. Wie kan als eerste zijn tafelkaart afwerken en de meeste blokjes verzamelen?

Uitgebreid:

Elke speler krijgt een tafelkaart. De eerste speler dobbelt om de tafel te bepalen die geoefend zal worden. Daarna dobbelt hij nog een keer om een bewerking te maken. Een voorbeeld: De tafel die geoefend wordt = tafel van 5. De speler dobbelt een '2' en zegt: '2x5=10'. Hij legt een blokje op de '10'. Zo gaat het spel verder. Wie een groene 'dolfje' dobbelt, mag een extra blokje leggen die hij nog tekort heeft. Dobbelt hij een rood 'dolfje', dan mag hij een blokje wegnemen bij een andere speler. De speler die als eerst de volledige tafel heeft verzameld, wint deze ronde van het spel. Info van de contactscholen: - eenvoudige spelregels - leuk dat je alle tafels kunt oefenen met 1 spel - een spel voor niveau 2de lj, maar niet in het begin- eerder op het einde van het schooljaar - goed voor het 3de lj als inoefening - werd in sommige klassen veel gekozen door de leerlingen, in andere klassen werd het teveel als een leerspel gezien. - De leerlingen waren enthousiast over dit spel en kozen het vaak uit. - goede inoefening van de tafels

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15