Vlaams Spellenarchief
             
   
Welkom bij de grootste Nederlandstalige database met recensies over bord- en gezelschapsspellen uit binnen- en buitenland.

Kletskous! - Basisspel (Plappersack!)
TrialogoKletskous! - Basisspel (Plappersack!)

...

Bücklein Tobias & Joekel Thomas
2012
educatief
taalspel
2
3
kleuters
15'
D
...
25,00 EUR 
Duitsland 
... 
  
Recensie:
Korte omschrijving:

Met het spel Kletskous! leren kinderen details benoemen, zinnen en verhalen maken en zijn er extra mogelijkheden voor stemgebruik.

Uitgebreid:

Met het spel Kletskous! leren kinderen details benoemen, zinnen en verhalen maken en zijn er extra mogelijkheden voor stemgebruik. De kinderen vertellen aan de hand van een grappige situatie een verhaal of benoemen wat zij zien. De dobbelsteen geeft aan hoeveel woorden of zinnen het kind moet gebruiken. Met een extra dobbelsteen kunnen variaties in de stem aangebracht worden, bijvoorbeeld langzaam of snel praten als een slak of raket, of met een piep- of bromstem. Bij het basisspel zijn afzonderlijke kaartensets met verschillende thema`s te verkrijgen. Deze dienen apart naast het basisspel besteld te worden. Spelregels: Elke speler krijgt een driehoekig spelbord. De rode driehoek wordt in het midden van de tafel gelegd en de 'Plapperzak' wordt in het midde gezet. De gewenste kaartenset wordt verdekt bij het spelbord gelegd. De eerste speler legt de bovenste kaart open en dobbelt met de 1-2-3-dobbelsteen. Afhankelijk van het aantal ogen op de dobbelsteen benoemt hij een aantal zaken op de tekening. Voor elke genoemd detail (bv. voor elke uitgesproken zin) verdient de speler een speelsteen en legt die op zijn spelbord. Mogelijkheid om de spreekvariatiedobbelsteen te gebruiken: Spreek de zin uit: met een zware stem als een beer, zo hoog als een muis, zo snel als een raket, zo traag als een slak, al fluisterend, zo luid als een leeuw Wie als eerste alle velden op zijn spelbord vol heeft, wint het spel. Het is ook mogelijk om tegen Trolli (de figuur op de rode driehoek in het midden van de tafel) te spelen. Dan bekijk je na 5 - 10 - 15 minuten, of er meer stenen verzameld zijn door de spelers dan dat er stenen in de zak zitten. Er zitten nog meerdere dobbelstenen in de doos, waarmee gewerkt wordt bij stottertherapie.

Legende:

(uitleg van de symbolen die onder de spelfoto kunnen verschijnen)


beoordeling als gezinsspel: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
educatieve beoordeling: van 1 tot 4 (van heel zwak tot uitstekend)
dit spel heeft een duidelijke educatieve meerwaarde
  spelregels beschikbaar in pdf-formaat
punten eerste indruk, na één keer het spel gespeeld te hebben
       
     
L10 Web Stats Reporter 3.15